Honden zijn gek op eten en op spelen. Die ideale combinatie is dus eigenlijk eten dat verwerkt is in een speeltje. Er is verschillend speelgoed op de markt waarbij hondenbrokken of koekjes verwerkt kunnen worden. Een bijkomend voordeel is bijvoorbeeld voor honden die hun maaltijd te snel opeten, dat ze langer doen over het opeten van hun portie. Voor Bobby heb ik bijvoorbeeld de Reward Ball van Kong. Een review over de voerbal en ander denk speelgoed voor honden. 

https://mydoglife.nl/wp-content/uploads/2021/04/IMG_9531.mp4

Actief met Reward Ball: voerbal en ander denk speelgoed

Bobby heeft de Reward Ball van Kong zelf uitgezocht in de dierenwinkel. Op zijn verjaardag heb ik hem mee genomen naar de winkel. Afgeleid door de heerlijke geuren van hondenbrokken, eetstaven en hondenkoekjes, kwam Bobby toch bij het rek met speelgoed terecht. Hij koos daar zelf de Reward Ball van Kong, blauw van kleur. Waarschijnlijk geen idee hebbend dat hij dan daadwerkelijk iets actief moet doen voor zijn maaltijd.

Hoe ziet de Reward Ball er uit?

Deze bal is blauw van kleur, aan de bovenkant doorzichtig blauw. In het midden is een gleuf met een gat waar de hondenkoekjes in kunnen. De Reward ball is gemaakt van zeer stevig materiaal en voelt ook zwaar aan. Daardoor moet de hond echt de bal aanraken voordat deze in beweging komt.  

Wat is het doel van deze bal

Dit speeltje is vulbaar met hondenkoekjes of hondenvoer. Door er actief mee te spelen, rollen er steeds weer koekjes uit. Doordat de hond daadwerkelijk iets moet doen om aan de koekjes te komen, voorkomt deze bal het te snel eten van de maaltijd. 

Door de bal met de poot te beroeren of er met de neus tegen aan te tikken kan de bal alle kanten op gaan. En is jouw viervoeter heerlijk actief bezig. De reward ball zorgt voor urenlang speelplezier.

Mijn Bobby heeft wel geprobeerd de bal in de bek te nemen. Maar hoewel hij best een grote hond is, lukte dat niet. Doordat de bal groot is en zwaar. De Reward ball is geschikt voor honden vanaf 16 kg.

Schermafbeelding 2021-04-12 om 18.04.03
foto bij reward ball
Schermafbeelding 2021-04-12 om 18.03.48

Vorige
Volgende

Conclusie

Deze Reward Ball van Kong is bij ons thuis een groot succes. Bobby eet normaliter zijn maaltijd veel te snel op en daarom kies ik er een paar keer per week voor om zijn hondenbrokken in deze bal te doen. Met veel plezier gaat hij er dan mee aan de slag. Inmiddels al wel wetend hoe hij zo snel mogelijk de lekkernijen eruit kan laten komen.


Deze reward ball van Kong zorgt voor urenlang speelplezier

Meer vulbaar speelgoed bij Medpets

Zelf heeft Bobby dus ervaring met de Reward ball van Kong. Maar Medpets heeft meer vulbaar speelgoed in het assortiment. Ook de snuffelmat is een manier om de maaltijd op een speelse manier aan jouw hond aan te bieden. In dit artikel staat meer over het aanbieden van een snuffelmat.

Ook zijn er nog andere manieren om eten op speelse manier aan te bieden. Zo kan jouw viervoeter bijvoorbeeld aan de slag met de Kong rePlay waarbij al rollend de hondenkoekjes eruit komen. De Treat Tower van JW Pet kun je qua moeilijkheidsgraad aanpassen doordat het speeltje verstelbare schijven heeft. De honden traktaties komt er op onverwachtste momenten uit.

In de Orbee-Tuff Nook kun je zowel pindakaas als koekjes verstoppen voor jouw viervoeter. In de Trixie Snack Slang kun je niet alleen koekjes doen maar de slang is ook zeer geschikt om op te kauwen en het geluid dat de slang maakt geeft het speeltje nog een extra dimensie.

Zo is er een groot aanbod van verschillende merken bij Medpets waar je jouw viervoeter een groot plezier mee kunt doen. Niet alleen om op zoek te gaan naar lekkere hondenkoekjes maar ook voor lang speelplezier en het voorkomen van verveling.

Schermafbeelding 2021-04-12 om 18.52.48
HONDEN

Vorige
Volgende

Op zoek naar een speeltje waarbij jouw viervoeter mentaal wordt uitgedaagd? Medpets heeft een groot assortiment

Categorieën: Honden algemeen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *