Winterjas voor honden

Winterjassen voor honden, is dat echt nodig? Nu de regenachtige en koude dagen eraan komen, hebben een aantal hondenrassen behoefte aan een warme hondenjas. Voor deze groep gingen wij op zoek naar de warme en sterke winterjassen voor honden.

Voor welke hondenrassen is een warme winterjas geschikt

Niet alle honden hebben per definitie een winterjas nodig. Mijn eigen Bobby bijvoorbeeld, een flatcoated retriever, heeft het nooit koud. Daarentegen rilt de hond van een vriendin, een Weimeraner al als het buiten regent. Voor hem is een lekkere warme en sterke winterjas op koude en natte dagen een onontbeerlijke accessoire.

Kun je honden die het snel koud hebben in een categorie onderbrengen?

Voor de meeste hondenrassen biedt de vacht voldoende bescherming tegen kou en nat weer. Sommige hondenrassen hebben een korte vacht of geen ondervacht en daardoor kunnen ze het dus sneller koud hebben. Bijvoorbeeld de Weimeraner of Jack Russel terrier. Of denk aan een Franse Bulldog, een Dalmatiër, een boxer of Hazewind honden.

Ook andere groepen honden zouden wel eens blij kunnen worden van een lekkere warme en sterke winterjas. Doordat de vacht van oude honden niet meer de kwaliteit van vroeger heeft, en oude honden soms ook spierproblemen hebben, kan een goede winterjas een goed idee zijn. Ook hebben oudere honden vaak moeite om hun lichaamstemperatuur op een goed niveau te houden. Dat geldt ook voor honden die bijvoorbeeld gezondheidsproblemen hebben en daardoor minder kunnen bewegen.

De vacht van jonge honden, puppies, is juist het omgekeerde verhaal. De vacht is nog in ontwikkeling en vaak niet dik genoeg. Ook voor een puppy zou een warme en sterke winterjas voor honden een goede aanvulling zijn. Omdat de jonge hond met zijn speelsheid vaak op de koude en nachte ondergrond kan gaan liggen.

Blijft nog over de groep honden die geadopteerd worden uit warme landen als Griekenland. Zij zijn vaak niet gewend aan koude temperaturen en kunnen voor de eerste winter zeker een extra bescherming gebruiken.

Gewicht en comfort belangrijk bij keuze winterjassen honden

In het eerste argument om wel of geen winterjas voor jouw hond te kopen, hebben we gekeken naar de vacht van de hond. Een tweede argument die je in het achterhoofd moet houden is bijvoorbeeld het gewicht van de hond. Er zijn hondenrassen die nauwelijks tot geen vet op hun botten hebben. Deze hondenrassen zullen veel sneller rillen van de kou of regen dan honden die zwaarder en dus meer vet hebben.

Je kunt dan denken aan Italiaanse windhonden of een Greyhound en een Viszla. Het wil overigens niet zeggen dat al deze honden in de categorie behoefte hebben aan een winterjas. De enge hond is nou eenmaal kouwelijk aangelegd dan de andere hond. Net als bij mensen.

Waar let ik op bij warme en sterke winterjassen honden

Het besluit is genomen. Er moet een winterjas voor jouw viervoeter worden gekocht om de natte en koude dagen door te kunnen komen. waar let ik dan op bij de aankoop van een warme en stevige winterjas?

  1. Materiaal
  2. Stevigheid
  3. Grootte
  4. Kleuren
  5. Comfort
  6. Veiligheid

Materialen

Er zijn veel warme en stevige winterjassen voor honden op de markt te vinden. Een van de eerste kenmerken waar je op let bij het kopen van een winterjas is het gebruikte materiaal. Is de jas warm genoeg en bijvoorbeeld waterdicht? Thermische winterjassen voor honden zijn vaak warm en waterafstotend. Ook is het belangrijk om naar de duur van het drogen te kijken want van een natte jas krijgt de hond het alleen maar kouder.

Stevigheid van materialen

Niet onbelangrijk is ook de kwaliteit, de stevigheid van de gebruikte materialen. Scheurt de jas snel, of kan het materiaal wel tegen een stootje. Hoe zit het met lusjes of knopen, kan de hond zich bezeren aan het materiaal.

Grootte

Bij een winterjas of regenjas is de maat van de hond erg belangrijk. De warmhoudfunctie kan alleen goed uitgoefend worden als de jas als gegoten zit en goed rond het lichaam aansluit. Let dus nadrukkelijk op de maat en de pasvorm van de winterjassen voor honden.

Kleuren

Het najaar en de winter betekent ook nog donkere ochtenden en vroege donkere avonden. Je kunt dan overwegen om een winterjas voor honden aan te schaffen in felle en opvallende kleuren met refelectoren zodat jouw viervoeter in het donker goed zichtbaar is.

Comfort

Je hebt ze vast wel eens gezien: honden die met een badjas of een regen- of winterjas aan geen stap meer verzetten. Het is belangrijk voor honden dat de jas comfortabel zit en dat ze zich er goed in kunnen bewegen. Dan wordt wandelen met een winterjas een prettige ervaring.

Veiligheid

Onderwerp de winterjas ook aan een veiligheidsonderzoek. Losse lussen of elastieken kunnen ervoor zorgen dat jouw hond in het bos of op straat ergens achter blijft hangen met alle gevolgen van dien.

Welke soorten warme en sterke winterjassen voor honden zijn er

  1. Thermische winterjassen
  2. Regenjassen
  3. Wollentruitjes/bodywarmers
  4. Badjassen voor honden. Lees meer over waarom een badjas voor honden een heerlijke accessoire is.

Thermische winterjassen: Deze winterjassen hebben een warme binnenkant en een buitenhoes die de regen tegen houdt.

Regenjassen: Als een regenjas niet goed aansluit en er water onder de regenjas komt, kan de hond juist kouder worden. Let dus op een goede maat.

Wollen truitjes: Deze truitjes zijn vaak van katoen gemaakt en kunnen alleen op koude dagen gebruikt worden. Er zijn ook truitjes van wol maar niet alle honden kunnen dit materiaal verdragen.

Badjassen: Badjassen voor honden zorgen ervoor dat de hond lekker warm blijft na een bad of een regenbui buiten. En zorgt er bovendien voor dat het water dat alle kanten opgaat als de hond zich uitschudt, niet op de vloer en muren komt.

Onze tips

Stoere van chinion gemaakte outdoor winterjas voor honden. Door de reflecterende strepen is jouw hond in het donker goed zichtbaar. De Dubbele rits zorgt ervoor dat de winterjas goed op zijn plaats blijft zitten. Door de sluitingen van klittenband kun je deze winterjas makkelijk aan en uit trekken.

Verkrijgbaar in verschillende maten.

De binnenkant van deze sportieve winterjas is van binnen voorzien van fleece materialen en aan de buitenkant waterafstotend gemaakt. Ook deze winterjas heeft reflectoren voor een goede zichtbaarheid. Deze winterjas is verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten. Eenvoudig aan- en uit trekken.


Ademende materialen is gebruikt om deze winterjas tot een comfortabele accessoire voor je hond te maken. ‘Prachtige jas’ is een commentaren van kopers. Deze winterjas is wind- en waterdicht en wasbaar in de machine. Aan de voorkant van de poten zijn handige flappen gemonteerd waardoor de hond zich onbelemmerd zich kan bewegen.

‘Perfecte regenjas, makkelijk aan te trekken. en goed vast te maken met klittenband’. Het is een review van een koper die deze Flamingo winterjas voor honden heeft aangeschaft. Aangebrachte elastiekjes kunnen om de poten gedaan worden zodat de winterjas niet verschuift. ook de nek is beschermd met deze opstaande kraag.


Deze lekker warme en moderne winterjas van Dogs&Co is niet waterdicht maar wel geschikt bij vochtig weer. De jas heeft een teddy uitvoering, is verstelbaar met klittenband en een zandkleurige teddy kraag.

Verkrijgbaar in de maten S tot en met 3XL en in de kleuren grijs en bruin.

Goede pasvorm, stevige sluitingen, met capuchons winterjas van Trixie. De warme en stevige winterjas voor honden heeft een afneembare capuchon en is gevoerd met fleece en gewatteerd.

De jas heeft een aanlijnplek zodat de lijn aan de riem vastgemaakt kan worden. De jas is makkelijk aan te trekken met de klittenbandsluiting. De omgezoomde beenlussen voor de achterpoten zorgen ervoor dat de winterjas goed op zijn plaats blijft.


Conclusie

Zijn warme en stevige winterjassen voor honden een must voor in de natte en koude maanden? Het hangt heel erg af van het hondenras dat je hebt maar ook gezondheid en leeftijd en vacht spelen een rol bij de keuze voor een winterjas. Let op bij de aanschaf wel goed op de maat want een jas houdt pas goed warm als de pasvorm klopt. Meet de ruglengte, buikomvang en nekomvang van je hond op voordat je een keuze maakt voor een maat.

Categorieën: Honden algemeen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *