Welke voordelen biedt snuffelmat jouw hond

Snuffelmatten voor zowel grote als kleine honden

Bobby: ”Weet je wat mijn favoriete speelgoed is? Al eens gehoord van de snuffelmat?” In dit artikel vind je informatie over de leukste snuffelmat om je hond uit te dagen. Welke voordelen heeft de snuffelmat voor jouw hond. 

 

  Belangrijkste voordelen van snuffelmat 

Alle rassen hebben behoefte aan dagelijkse beweging. Of het een labrador, een Franse bulldog, een poedel of een Chiuahua is, onze viervoeters vinden het heerlijk om te rennen, te zwemmen en te spelen in de open lucht.

 Daarbij is het doen van spelletjes, en dan met name hersen spelletjes waarbioj jouw viervoeter moet nadenken en snuffelen, een goed idee. De meeste honden vinden het leuk om te doen en ze worden er rustig van. bieden om hem zijn energie kwijt te laten raken? Of vind je het gewoon leuk om thuis of in de tuin speur oefeningen te doen. Hersenwerk is daarvoor zeer gescikt omdat de honden zijn neus ervoor gebruikt. Als hij op zoek gaat dirigeert zijn neus hem langzaam naar de beloning. Vervolgens moet jouw viervoeter uit zien te vinden hoe hij zijn hondenbrokje kan bemachtigen. Behalve de neus gebruiken  hondeWinkels bieden een veelvoud aan van hersenwerk, speelgoed voor honden waarbij ze hun hersenen moeten gebruiken. Een van de populairste manieren om je hond aan het werk te zetten is de snuffelmat.

 

Voordelen van de snuffelmat

  • Honden worden er kalmer van 
  • Meer zelfvertrouwen
  • Samen werken met je hond
  • Honden zetten graag de neus aan het werk

Voordeel 1: honden worden kalmer van snuffelmat

De snuffelmat is een mat gemaakt met stroken fleece waar je de brokken of hondenkoekjes in kunt verstoppen. Ik gebruik het ook wel eens voor Bobby’s eten. Het grote voordeel daarvan is dat hij er dan langer over doet want Bobby kan nogal een schrok zijn als het om zijn eten gaat. Veel honden vinden het leuk om geconcentreerd op zoek te gaan naar brokjes.

Door nerveuze honden aan het snuffelwerk te zetten, worden ze kalmer. Hersenwerk zoals de snuffelmat put de viervoeter uit. 

Voordeel 2: Vergroten zelfvertrouwen

Het is belangrijk om het snuffelen in de mat aan te passen aan het niveau van jouw hond. Begin dus eenvoudig en leg de hondenbrokjes duidelijk in het zicht. De moeilijkheid kun je verhogen als je ziet dat houw hond de ‘puzzel’ steeds makkelijker oplost. 

Het zelfvertrouwen van kan flink groeien als de hond steeds beter wordt in het snuffelen. 

Voordeel 3: Samenwerken met je hond

Honden doen niets liever dan tijd doorbrengen met zijn baasjes. Het voordeel van de snuffelmat is dat je samenwerkt. Het is belangrijk om bij het snuffelen te blijven en te prijzen en aan te moedigen. Door jouw aanwezigheid blijft de viervoeter enthousiast en je kunt hem ook helpen.

Voordeel 4: Neus aan het werk zetten

Je merkt het al tijdens jouw dagelijkse wandelingen met de hond. De neus is de nummer 1 zintuig. Aan alle hoekjes, plantjes en straatstenen moet geroken worden. Snuffelen voelt voor honden aan als ‘de krant lezen’. Met de snuffelmat wordt dit zintuig goed aan het werk gezet. 

Veiligheid bij de snuffelmat

Er is wel een aantal dingen waar je op moet letten als je aan de slag gaat met hersenwerk voor je hond. Zorg voor een stugge ondervloer.

Als de handdoek of bijvoorbeeld de snuffelmat gaat schuiven, kan dat voor veel frustratie bij jouw hond zorgen. Belangrijk is ook om het niveau van de spelletjes aan het denkniveau van jouw hond aan te passen.

Het spelletje moet namelijk leuk zijn en niet zorgen voor frustratie. In dit artikel lees je over andere mogelijkheden behalve de snuffelmat om jouw hond mentaal uit te dagen.

Nu we de voordelen van de snuffelmat voor jouw hond hebben besproken, zullen. we ook een aantal snuffelmatten de revue laten passeren.

Grijze snuffelmat van Sjeko

Snuffelmat skejo

De prijze snuffelmat van Sjeko is niet alleen voor honden maar ook voor katten te gebruiken. Verstop brokjes tussen de stroken fleece en jouw viervoeter kan aan de slag met snuffelen. Praktisch in gebruik doordat deze snuffelmat wasbaar is. Het voordeel van deze snuffelmat is dat hij met klittenband weer aan andere snuffelmaten te koppelen is.

Snuffelmat van Sjeko

Aan meerdere matten te koppelen

Pawzle snuffelmat met speelbal

Bij deze snuffelmat van Pawzle, krijg je er een  speelbal bij. Deze snuffelmat is uitgevoerd met 2 zuignappen aan de zijkant en een antslip onderkant. De hoge rand zorgt ervoor dat de hondenbrokjes niet buiten de snuffelmat kunnen vallen. 

Bij de mat wordt als extra een antischrok speelbal geleverd.  

Snuffelmat met anti-schrok bal

De hoge rand zorgt ervoor dat de brokjes in de mat blijven
Pawzle snuffelmat

Snuffies snuffelmat

Snuffie snuffelmat

Op zoek naar een snuffelmat met extra uitdaging?

De snuffelmat van Snuffie is iets anders van opzet dan de snuffelmatten met stroken van fleece. De basis van de mat is een deken met daarop kleine stroken waaronder brokjes verstopt kunnen worden. Ook zijn er opstaande cirkels op genaaid waarin snoepjes in gelegd kunnen worden. Voldoende uitdaging voor jouw viervoeter.  

Groot aanbod van snuffelmatten

Geïnspireerd geraakt. Vind dan hier boeken over hersen werk voor honden

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *