De vakantieperiode komt er aan en natuurlijk nemen we onze hond vaak mee om te reizen. In dit artikel informeren we je over de voorschriften die landen als Frankrijk, Spanje, Oostenrijk en Duitsland hanteren voor het reizen met de hond: de regels voor transport. Ook zullen we een top 2 van hondenkennels geven omdat de hondenbenches in de auto een van veiligste manier van reizen met de hond is.

Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Spanje zijn de belangrijkste favoriete reisbestemmingen van Nederlanders. Veel hondeneigenaren vinden het heerlijk om te reizen met de hond. Welke regels zijn er voor transport in de auto in Frankrijk.

Reizen met de hond: veiligheid bij transport

Alle vier de landen hanteren een aantal basisprincipes voor het reizen met de hond.

  • Honden op reis mogen de bestuurder niet hinderen
  • Honden in de auto moeten veilig zijn bij een ongeval

In Frankrijk moet je hond te allen tijde aangelijnd zijn op openbare plaatsen. Als je hond in de auto zit, moet deze veilig zijn bevestigd, zodat hij niet vrij kan rondlopen. Hiervoor gebruik je bijvoorbeeld een speciale hondenriem die aan de gordel wordt bevestigd, een hondenbench of een speciaal veiligheidsnet.

Word je onderweg aangehouden door de Franse politie en is jouw hond niet veilig vastgemaakt, dan kan de boete oplopen tot ongeveer 75 euro.

Hondenbench of veiligheidsnet

In Spanje moeten honden in de auto altijd veilig zijn bevestigd, zodat ze de bestuurder niet kunnen afleiden. Dit kun je doen met een hondengordel, een transportkooi of een speciaal veiligheidsnet. Wil de auto een dagje laten staan, dan kun je in Spanje ook het openbaar vervoer gebruiken. Voor het transport in de bus en trein gelden ook regels en zullen sommige hondenrassen altijd een muilkorf moeten dragen.

In Duitsland zien ze honden als lading. Wat betekent dit? De Duitsers willen dat alle dieren veilig worden vervoerd zodat ze de bestuurder niet kunnen afleiden en zodat ze bij een ongeluk zo veilig mogelijk zijn. Een veiligheidsriem voor honden, een hondenbench of een veiligheidsnet zijn geschikt voor dit doel. Bovendien, afhankelijk van het ras en de grootte van de hond, kan een muilkorf nodig zijn op openbare plaatsen.

Oostenrijk:

Ook Oostenrijk heeft veiligheid voor honden hoog in het vaandel. . Heb je geen bench dan moet de hond met een speciale veiligheidsgordel voor honden. Bij het gebruik van een bench, moet deze goed bevestigd zijn. Het is belangrijk om te weten dat honden in Oostenrijk altijd aangelijnd moeten zijn in het openbaar en dat sommige hondenrassen ook een muilkorf moeten dragen.

Veilig reizen met de hondenbench

Als je een hondenbench gebruikt voor het vervoeren van je hond in de auto, is het belangrijk te letten of je hond comfortabel en veilig in de bench zit. Voor het reizen met de hond zijn er een aantal regels voor transport in de hondenbench.

Maat

De bench moet groot genoeg zijn voor de hond om comfortabel te kunnen staan, zitten, draaien en liggen. Maat let op: de bench mag niet te groot zijn omdat bij plotseling remmen of een botsing de hond door de kooi kan worden geworpen.

Ventilatie

De bench moet voldoende ventilatieopeningen hebben om een goede luchtstroom te garanderen.

Toegang

Je moet gemakkelijk toegang hebben tot de bench om de hond in geval van nood snel te kunnen helpen. Het is ook belangrijk dat de deur goed sluit maar niet kan worden geopend door de hond zelf.

Comfort

De bench moet een comfortabele en veilige ruimte voor je hond zijn, overweeg om een kussen of deken op de bodem te leggen. Het moet schoon en vrij van scherpe randen zijn om verwondingen te voorkomen.

Veiligheid en bevestiging

De bench moet stevig en stabiel zijn, gemaakt van duurzaam materiaal dat de impact van een ongeval kan weerstaan. Hij moet stevig worden bevestigd aan het voertuig om te voorkomen dat deze gaat schuiven of kantelen bij plotseling stoppen of in geval van een ongeval.

Noodgevallen

Zorg ervoor dat je een teken of label op de bench aanbrengt dat aangeeft dat er een dier aan boord is, in geval van een ongeval kunnen hulpverleners dan snel actie ondernemen.

Top 3 Veilige hondenbenches

Transportbox van Petmate

De Petmate Ultra Vari kennel is er in 4 verschillende maten en dus geschikt voor zowel de kleine, middelgrote en grote hond.

Deze kennels zijn speciaal gemaakt zodat de hond comfortabel en veilig vervoerd kan worden. Goedgekeurd door de meeste luchtvaartmaatschappijen en de IATA richtlijnen. (International Airline Transport Association). De kennels worden geleverd met voer- en drinkbak, eco-vriendelijk en gemaakt in Amerika.

Deze kennel is geschikt voor honden met een gewicht van 22.7 tot 31.7 kg. “Stevig en makkelijk te monteren”, aldus een review.

Honden met een gewicht tot maximaal 22,5 kilo kunnen op een veilige manier in deze hondenbench vervoerd worden.

 Deze hondenbench voor reizen met de afmetingen 100x68x76 cm, wordt als goede kwaliteit/prijs verhouding besproken in de reviews.

Deze hondenbench is voor dieren van 9 tot 13,5 kg. Afmetingen : W 53cm x L 71cm x H 56cm

Cadoca Honden Transportbox

Het merk Cadoca heeft voor de verschillende hondenrassen, van groot tot middelgrote en kleine honden. Door de schuine bouw kunnen de transportboxen gemakkelijk in alle gangbare stationwagens ingebouwd worden. Door het gebruik van stabiele kunststof hoeken is de kans klein dat de hond zich pijn doet. De stevig verwerkte box van water- en weerbestendig aluminium en MDF is gemakkelijk te monteren en snel met een vochtige doek gereinigd. Door het gebruik van traliestangen krijgt jouw hond voldoende frisse lucht.

Deze transportbox is 70x54x51 groot en geschikt voor kleine honden, formaat Jack Russell. Makkelijk in elkaar te zetten.

Met de afmetingen van 89x70x51 kan deze hondenbox voor twee kleine honden of voor een grote hond in gebruik genomen worden.

97x90x51 groot is deze Transportbox XL. De ruimte heeft twee aparte deuren die los van elkaar geopend kunnen worden. Deze transportbox heeft geen schuine kanten en is dus erg ruim.

Deze hondenbench van het merk Topmast is een duurdere variant maar wordt wel gewaardeerd met 5*****.. De hoogwaardige materialen zorgen voor functionaliteit bij dagelijks gebruik.
De dubbele transportbox is licht door het aluminium en fineerhout ,maar toch heel stabiel. 

Ideale bench

Ik hoop dat dit overzicht je helpt bij het vinden van de perfecte bench voor je hond en jouw auto. Onthoud dat de ideale bench voor je hond vooral afhangt van zijn grootte en temperament. Maar ook wat jij belangrijk vindt en hoe groot jouw auto is, hangt uiteraard af van de grootte van de box die je kunt kopen. , evenals van je specifieke behoeften en de grootte van je voertuig. Vraag advies aan een dierenarts of een gecertificeerde hondentrainer voordat je een definitieve beslissing neemt.

Vergeet niet dat het belangrijk is om altijd de meest recente en actuele informatie te controleren voordat je op reis gaat. Je kunt hiervoor contact opnemen met de Franse ambassade, het consulaat, of een relevante autoriteit in het land. Maar veel informatie krijg je ook bij de ANWB of op internet.

Categorieën: Honden algemeen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *