Must-have voor hondenverzorging

Een waterblazer is een handig hulpmiddel voor hondenbezitters die de vacht van hun huisdier optimaal willen verzorgen. Deze krachtige droger kan helpen de droogtijd na een bad of zwembeurt aanzienlijk te verkorten en zorgt ervoor dat de vacht van je hond mooi en gezond blijft. Andere voordelen zijn minder klitten en huidirritaties bij langharige honden. Benieuwd hoe een waterblazer jouw hond kan helpen? Lees dan verder: Droog je hond snel en eenvoudig met waterblazer.

Baal jij ook altijd zo van natte muren, zand en modder op de vloer na een heerlijke boswandeling met jouw hond? En je vraagt je af waarom een waterblazer helpt bij het snel en eenvoudig drogen. Wij zetten de voordelen in dit artikel op een rijtje en waar je op moet letten bij het kopen van een waterblazer.

Waterblazer of föhn voor honden

Nederland kent veel seizoenen maar een waterblazer komt eigenlijk elk seizoen wel van pas. Bij thuiskomst op een natte dag is het dan een hele klus om de hond snel en eenvoudig droog te krijgen. Een badjas (lees hierover in dit artikel) is een oplossing maar sinds enige tijd rukt de waterblazer voor honden op.

Hond snel en makkelijk drogen met waterblazer

Wat is waterblazer voor honden

Een waterblazer helpt bij natte vacht en vuil. Wat een onzin kun je denken want ik kan daar toch prima mijn eigen föhn voor gebruiken. Daar zit een kern van waarheid in maar er zijn wel degelijk voordelen aan een speciale waterblazer voor honden. Wat zijn deze voordelen dan?

Een föhn voor mensen blaast alleen warme lucht en is minder krachtig. Een waterblazer daarentegen heeft meer blaaskracht en kan dus het zand, water en de modder uit de hondenvacht blazen. Veel waterblazers kunnen ook de vacht drogen. Je moet bij de aankoop van een waterblazer dan wel kiezen voor een variant die warmtestanden heeft. Een hondenföhn is er alleen op gericht om de vacht te drogen.

Verschil tussen föhn en waterblazer

We gaan hier nog iets dieper in op het verschil tussen een waterblazer en een föhn. Waarom een waterblazer beter helpt bij bijvoorbeeld vuil en water uit de vacht en een föhn een vacht sneller droog maakt. Beide instrumenten lijken bij voorbaat dezelfde oplossing te bieden voor vieze en natte hondenvachten.

De waterblazer heeft door zijn kracht de mogelijkheid om vuil en modder uit een vacht te blazen. Ook vermindert de waterblazer de hoeveelheid water in de vacht door de kracht van het blazen. Toch is drogen niet het belangrijkste kenmerk van een waterblazer. Een aantal waterblazers heeft wel een droog-functie maar in vergelijking met een speciale honden föhn neemt het drogen van de vacht meer tijd in beslag.

De honden föhn zijn er ook in verschillende functies. Deze föhn heeft als belangrijkste kenmerk het drogen van de vacht. Vuil en modder krijg je minder makkelijk uit de vacht van jouw hond als je een föhn gebruikt.

Waterblazer of föhn?

Een waterblazer is een apparaat dat lucht gebruikt om water van de vacht van een hond te blazen en hem snel droogt. Het werkt door de lucht door een mondstuk te persen, waardoor een sterke stroom van droge, warme lucht ontstaat die het vocht uit de vacht van de hond blaast. Waterblazers zijn vooral handig voor honden met een dikke vacht of voor honden die graag zwemmen en veel tijd doorbrengen in het water. Omdat het drogen met een waterblazer snel gaat, kan het helpen om het risico op huidinfecties te verminderen die kunnen ontstaan ​​als de hond te lang met een natte vacht blijft zitten.

Een föhn voor honden is een ander apparaat dat wordt gebruikt om de vacht van een hond te drogen. Föhns werken door warme lucht door de vacht van de hond te blazen en het vocht eruit te verdampen. Föhns kunnen worden gebruikt om de vacht van een hond snel te drogen, maar ze zijn niet zo effectief als waterblazers. Bovendien hebben föhns vaak een hoog geluidsniveau, wat ze minder geschikt maakt voor honden die gevoelig zijn voor harde geluiden.

Veilig gebruik van waterblazer

Er zijn een paar andere belangrijke overwegingen bij het kiezen tussen een waterblazer en een föhn. Een daarvan is de prijs – waterblazers zijn vaak duurder dan föhns. Een ander is het gebruiksgemak – waterblazers kunnen zwaar zijn en vereisen een beetje oefening om te gebruiken, terwijl föhns lichter zijn en gemakkelijker te hanteren zijn.

Het belangrijkste is om te bepalen wat het beste werkt voor jou en je hond. Als je hond een dikke vacht heeft of veel tijd in het water doorbrengt, kan een waterblazer een betere keuze zijn. Als je hond gevoelig is voor harde geluiden of als je op zoek bent naar een meer betaalbare optie, kan een föhn de betere keuze zijn.

Tot slot is het belangrijk om te onthouden dat het drogen van de vacht van je hond na het baden of zwemmen essentieel is om huidinfecties te voorkomen en de gezondheid van je hond te behouden. Of je nu kiest voor een waterblazer of een föhn, zorg ervoor dat je het apparaat veilig en verstandig gebruikt, zodat je hond comfortabel en droog blijft.

Ook ras maakt uit

Waar je ook naar moet kijken als je voor de keuze voor een föhn of een waterblazer staat, is het ras van je hond. Honden met lang haar profiteren bijvoorbeeld meer van een behandeling met een waterkanon om water en vuil uit de vacht te krijgen en vervolgens met de föhn de haren goed droog te krijgen. Een nadeel van een waterblazer is bijvoorbeeld dat er door de blaaskracht makkelijker klitten in de vacht komen.

Honden met een dubbele vacht, bijvoorbeeld herders, worden sneller droog met een waterblazer. De speciale honden föhns hebben te weinig kracht om zulle dikke vachten snel te drogen.

Kortharige honden kunnen om die reden ook met een föhn goed gedroogd worden.

Waar let ik op bij aankoop?

 1. Kracht van een waterblazer: De kracht van waterblazers kan variëren van 500 tot 4500 kw. Voor zowel het comfort als de beste werking is het belangrijk dat een waterblazer verschillende mogelijkheden heeft.
 2. Hoeveel mondstukken bij de blazer: Met verschillende mondstukken kunnen meerdere handelingen uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan een rond mondstuk waarmee je dicht bij de vacht kunt komen of met een speciaal mondstuk om de krullen uit de vacht te halen.
 3. Verschillende warmtestanden: De beste waterblazer is het apparaat waarbij je verschillende temperaturen kunt instellen.
 4. Gewicht van de waterblazer: Voor het baasje is het heel handig als de waterblazer niet te zwaar is zodat het makkelijk meegenomen en versleept kan worden.
 5. Geluid van de waterblazer: Ook de herrie die het apparaat maakt is belangrijk om op te letten. Zowel het baasje als de hond zelf is gebaat bij een waterblazer die niet een enorm geluid maakt om het droogblazen niet ‘eng’ te maken.

Hoe laat ik mijn hond wennen

Een waterblazer kan best wel imposant bij jouw hond overkomen. Om zo maar na een wandeling de waterblazer aan te zetten en jouw viervoeter lekker te gaan drogen, is niet de beste aanpak als je veel plezier van de nieuwe aanwinst wilt hebben. Laat je hond eerst even rustig aan het nieuwe apparaat wennen. Na een paar keer wordt het drogen van jouw hond een stuk sneller en makkelijker.

Een aantal tips

Bijvoorbeeld door de waterblazer aan te zetten en niet direct op de hond te richten. Laat de hond nieuwsgierig worden en hem even aan het apparaat snuffelen. Of laat de hond zelfs helpen bij het uitpakken als de waterblazer aankomt. Dan is het apparaat niet meer nieuw en wordt jouw hond vanzelf nieuwsgierig.

Zet de waterblazer aan, op de laagste stand maar richt nog niet op de hond. Laat hem er eerst weer even aan wennen en als je ziet dat jouw viervoeter er wat makkelijker naar toe komt, kun je de waterblazer op het beestje richten. Langzaam aan kun je ook de blaaskracht verhogen. Blijf wel altijd even de reactie in de gaten houden want misschien moet je dan nog een stapje terug doen. Uiteindelijk moet de viervoeter niet bang worden en het liefst zelfs gaan genieten van de droogbeurt met de waterblazer.

Droog je hond snel en eenvoudig met onze selectie waterblazers

Mijn hond is razend snel droog, mooi apparaat. Mooie reviews voor de Comfywise waterblazer.

Top ding en super handig in gebruik. Klanten van deze Forgoods waterblazer zijn zeer enthousiast.

 • Geleverd met 4 opzetstukken
 • Blaaskracht instelbaar
 • Temperatuur instelbaar
 • 2,7 meter flexibele buis
 • Laag geluidsniveau
 • 2 Temperatuur niveaus
 • Windsnelheid instelbaar
 • 3 mondstukken

Eindelijk een hondenblazer met veel blaaskracht, aldus een tevreden klant. Deze waterblazer is zeer stil; met minder dan 50 db.

Deze Tools-2-Groom. heeft een vermogen van 2200 watt waardoor de vacht snel droog is. Gebruikers zijn enthousiast: veilig en voldoet aan alle verwachtingen.

 • 4 opzetstukke
 • Flexibele slang van 2,3 meter
 • Blaaskracht en temperatuur handmatig in te stellen
 • minder dan 50 db geluid
 • Twee waterstanden
 • Traploos regelbare blaaskracht
 • Kleur: groen
 • Verschillende blaasmonden

Conclusie

Een waterblazer kan een zeer goede oplossing om vuil, zand, modder en water te lijf te gaan. Zeker op natte dagen. Wel is het heel belangrijk om op de specificaties van het artikel te letten. Kracht en temperatuur moeten idealiter regelbaar zijn.

Je kiest het liefste voor een waterblazer om je hond snel en eenvoudig droog te maken, die niet al te veel geluid maakt. Jouw viervoeter zou dan zo maar eens bang voor het nieuwe apparaat kunnen worden. Ook is het belangrijk om na aanschaf jouw viervoeter rustig te laten wennen aan het nieuwe apparatuur. Laat de hond helpen bij het uitpakken van het pakket en aan de waterblazer snuffelen. Zet als tweede stap de waterblazer aan maar richt nog niet op de hond. Laat hem langzaam aan het geluid en aan de blaaskracht wennen.

Uiteindelijk wil je zo lang mogelijk plezier hebben van de nieuwe aanwinst.

Categorieën: Honden algemeen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *