Vul de Kong met deze lekkernijen

Wil je jouw viervoeter ook wel eens verwennen met een lekkernij? Het vullen van een Kong is dan een goed idee.  Je kunt het zelfs omtoveren toch een ijsje. De Kong daagt je hond ook uit zijn best te doen om de lekkernij eruit te krijgen. Kijk eens op deze pagina voor andere manieren om je hond mentaal uit te dagen.

 

Foto artikel kong

Pyramidevormig speeltje voor lekkernijen

Wat is een Kong?  Kong is sowieso een merk dat sterk speelgoed voor dieren op de markt brengt.  En dus ook voor jouw hond.  Bekend is Kong geworden door de pyramide-vormige Kong die je kunt vullen met lekkernijen.

Dit ‘speeltje’ is er in verschillende maten waardoor je voor elke hond een goed formaat kunt vinden. Voor de allerkleinste honden is de Kong in een aantal verschillende formaten beschikbaar.  Voor de puppies is de Kong net iets anders gemaakt. Met een flexibeler materiaal waardoor het ook veilig is voor het nog broze puppy gebit. 

Voor de wat wildere honden onder de viervoeters is de zwarte uitvoering van de Kong een uitkomst.  Net van iets steviger materiaal gemaakt waardoor wilde honden ook goed ermee overweg kunnen en dus ook kunnen genieten van iets lekkers. 

De Kong’s hebben ieder een eigen naam meegekregen: Kong Classic, Kong Extreme zwart en de Puppy Kong.

 


De Kong is er in verschillende varianten waaronder de Kong Classic

Speeltje in de Kong

Waarom de Kong? Ten eerste is het tijdverdrijf voor de honden, een speeltje.  Ten tweede kunnen de viervoeters erop bijten wat goed is het gebit. Het gebruikte materiaal zorgt ervoor dat  het gebit niet leidt onder het kauwen. Veel baasjes zetten de Kong in als hun hond een tijdje alleen thuis moeten blijven.  

Hoe werkt het

Hoe werkt de Kong? Het ‘speeltje’ is pyramidevormig gemaakt waardoor de honden hun best moeten doen om de lekkernij er uit te krijgen.  Aan de binnenkant is een holle ruimte die van breed naar smal toeloopt.  Dit deel kun je vullen met diverse varianten vullingen.

Wat kun je in de Kong doen


Voor de wildere honden kun je kiezen voor de Kong Extreme zwart

Om jouw viervoeter aan de Kong te laten wennen, kun je de eerste keren losse hondenbrokjes erin doen. De hond kan dan kennismaken en raakt niet gefrustreerd omdat de brokken er makkelijk uitvallen. Het moet ten slotte wel een leuk spelletje blijven met iets lekkers als beloning.

Diverse samenstellingen

Is je hond eraan gewend geraakt dan kun je de Kong gaan vullen met diverse samenstellingen. De fabrikant heeft ook aantal aantal producten op de markt gebracht waaronder pastas in verschillende smaken en snacks.

Je kunt ook zelf creatief aan de slag gaan. Denk aan vullingen met groente en fruit.  Vermijd uiteraard het fruit dat giftig is voor honden zoals druiven. 

Gebruik smeerkaas en smeerworst als plakmiddel.  Honden zijn ook gek op pindakaas. Deze plakkers worden gebruikt om van de vulling een massa te maken die de honden uit de Kong kunnen likken.

Ook kun je denken aan een combinatie van bijvoorbeeld yoghurt en fruit of groente.  Laat de gevulde Kong dan koud worden in de vriezer.  Even later heeft jouw hond een heerlijk ijsje. Let wel op: geef de bevroren Kong niet gelijk aan de hond maar spoel af onder lauw water. Aan een te koude Kong kan de tong blijven plakken.


De Kong Puppy is van flexibeler materiaal gemaakt zodat het gebit er niet onder leidt

Lijstje voor variaties voor in de Kong

Een kort lijstje waarmee je de Kong kunt vullen

Groente als komkommer, wortel, doperwtjes

 Fruit: banaan, peer en appel, aardbeien

Vlees, blikvoer 

Gevogelte: kip en kalkoen

Pasta, rijst, aardappelen, brood

Smeerworst en -kaas, pindakaas

Yoghurt, ei, kaas

Veel variaties zijn mogelijk.  Je kunt ook restjes van de avond ervoor gebruiken en steeds creatiever worden met het vullen van de Kong. En ook het spelletje moeilijker maken als je merkt dat je hond het goed door krijgt. Bijvoorbeeld door in de Kong een groter koekje dwars te leggen en dan de tussenruimte vullen.

 

Yoghurt met banaan en brokjes wordt een heerlijk ijsje.

Zo gaat jouw Kong langer mee

Dit speeltje van Kong kun je uiteraard vaker gebruiken. Belangrijk is dan om de lege Kong goed schoon te maken zodat er geen bacteriën achterblijven. Laat de Kong bijvoorbeeld even weken om even later met een borstel de binnenkant goed schoon te maken. Nog praktischer: de Kong kan ook in de vaatwasser. 


De Kong’s zijn er in verschillende maten en dus kan elke hond ermee aan de slag


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *