Welkom op mijn blog: info-plek over honden

Leuk dat je mijn website hebt gevonden. Ik zal mij eerst even netjes voorstellen. Mijn naam is Bobby, een bruine flatcoated retriever. Ons ras is onderdeel van de retriever familie waar ook mijn labrador en golden retriever vriendjes toe behoren. We staan alom bekend om de clown onder de hondenrassen. Waarom? We blijven lang jong, houden van lange wandelingen spelen graag met onze baasjes en kinderen. Kenmerkend voor ons is de staart die heel hard heen en weer gaat als wij blij zijn. Lees meer over mijn leven en over wat belangrijk is voor honden op dit informatie-plek over honden.

Mijn wieg stond 6 jaar geleden in Duitsland, in Goch op de grens met Nederland. Ik heb een hele deftige officiële naam: Entijo’s Gentle maar ik ga gewoon door het leven als Bobby. Samen met 4 zusjes en 5 broertjes kwam ik ter wereld bij Elke Theiner. De eerste weken bleef ik lekker bij mijn mama Enny en heb veel kunnen spelen met mijn broers en zussen. Wat een plezier hadden we.

Easy life in Luxemburg

Na 8 weken kwamen Paul, Marjolein en Lucas uit Luxemburg mij ophalen om naar ‘mijn forever home’ te gaan. Elke had dit drietal al eerder ontmoet en ze toen het hemd van het lijf gevraagd zodat ik wel in een goed huis terecht zou komen. Weet je wat mijn fokker Elke zei toen we weg gingen: “Let maar op Bobby, bij het eten staat hij altijd vooraan”. Snap niet waar ze dat vandaan heeft hoor. Ik houd helemaal niet van eten en ik biets ook echt nooit!

In ieder geval woon ik dus sinds maart 2015 in Luxemburg. Hoe mijn gezin er uit ziet? Mijn papa is Paul. Hij neemt mij altijd in het weekend mee voor hele lange wandelingen met mijn vriend Bastiaan en zijn baasje Reinier. Lucas is mijn kind-broer. Met hem voetbal en speel ik en zo af en toe neemt hij mij mee voor een klein rondje.

Ik volg mijn baasje overal

Het middelpunt van mijn wereld is Marjolein. Zij gaat elke dag op pad met mij. Soms alleen maar vaak met mijn honden vriendjes. Ik volg haar overal, naar de keuken (mijn favoriete plek), het liefst ook naar de wc maar dat mag niet. Als zij opstaat, doe ik dat ook. Er zijn maar weinig momenten dat ik zonder mijn baasje ben.

Ik wil je op deze honden blog meenemen in mijn honden leven. Want saai is dat leven niet te noemen. Ik ga elke dag voor lange wandelingen erop uit. Luxemburg kent nog weinig geheime plekjes voor mij. Het liefst loop ik in het bos want daar kunnen we rustig zonder hondenriem spelen. Maar snuffelen op straat is ook leuk, zo veel heerlijke geurtjes. 

Familieportret toen ik nog een stuk jonger was.

Waarom is Nederland mijn favoriete vakantieland?

Ik trek er vaak samen met mijn baasje en wat vriendjes op uit. Nieuwsgierig naar mijn vriendjes? Ik zal ze straks even aan jullie voorstellen. Ik mag ook vaak mee op vakantie. Livigno in Italië, Adelboden in Zwitserland en we gaan ook vaak naar Nederland waar de baasjes oorspronkelijk vandaan komen. Heerlijk rennen op het strand of in de duinen, blijer kun je mij niet maken. Of wat denk je van een verfrissend duik in het zeewater. Nederland is mijn favoriete vakantieland. Daar heb ik ook vriendjes waarmee ik kan spelen. Ik ben ook wel naar Zweden geweest. Daar heb je veel meer waar ik ook een duik in kan nemen.

Klik snel door voor verhalen op de blog

Het doel van deze info-plek over honden: Jullie laten meegenieten van mijn avonturen en informatie geven over  honden, voedsel, speeltjes en boeken. Kijk dan even op de nieuws-pagina waar je alle berichten zult vinden.

Veel leesplezier!

Categorieën: Honden algemeen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *