Vijf redenen om honden badjassen te kopen

Heb je ook zo’n hekel aan natte honden in huis? Ik heb de oplossing gevonden: een luxe badjas voor honden, gemaakt van microvezel die veel water opneemt. Met deze luxe honden badjassen behoort een hondengeur in huis en veel water op de vloer en muren (als onze honden zich zo lekker uitschudden, tot het verleden. Wij zetten de beste honden badjassen op een rijtje.


Zoek hier naar de beste kwalitatieve honden badjassen voor een goede prijs

Header

Vijf redenen om een badjas voor je hond te kopen

  • Om een waterbad in huis te voorkomen
  • Koude honden lekker warm te maken
  • Natte vacht snel te drogen
  • Voorkomen van veel zand in huis
  • Lekker comfortabel voor je hond

Herken je dit? Je hebt net een wandeling met jouw hond in het bos of in de stad achter de rug. Het stroomde van de regen. Terwijl je snakt naar een lekkere kop warme koffie, moet je eerst aan de slag om jouw viervoeter droog te krijgen. Met wat water en een grote handdoek ga je aan het werk. Om na een uurtje er achter te komen dat het huis toch nog stinkt naar jouw natte viervoeter en er overal modderspetters op de vloer en muren zitten. De oplossing is simpel: Schaf een warme hondenbadjas die het vocht snel opneemt, aan. In dit artikel vind je een aantal aanbevelingen.

Badjas is ook lekker warm voor de hond

Je gunt je hond die lekker zwempartij in de zee of in het meer zo graag. En je vindt het heerlijk als jouw viervoeter in het bos zijn energie kwijt kan, ook op natte dagen. Banjeren door plassen en op de grond rollen. Maar we kennen ook allemaal de nadelen. Een huis dat ruikt naar een natte hond, modder- en regenspetters op de vloer en de muren als ons familielid zich zo lekker uitschudt in huis. Of wat denk je van al het zand dat op de vloer ligt.

Een speciale badjas is dan echt een uitkomst. De hond warmt lekker snel op én de vacht droogt sneller door de badjas van badstof. Ook na een bad of douche. En doordat je hond niet snel afkoelt, blijven de spieren ook warm. Dat voorkomt op de lange duur, blessures bij jouw hond. 

Maar daarvoor kan ik toch ook een goede handdoek gebruiken, kun je je afvragen. Maar er is wel degelijk een verschil. Een handdoek gebruik je om de vacht af te drogen, je krijgt de haren er niet volledig mee droog. Doordat je de honden badjas vastmaakt met een riempje en bij de staart soms zelfs met klittenband, blijft de badjas goed zitten en kan jouw hond hem wel enkele uren dragen. Waardoor de vacht echt goed droog is.

In dit artikel staat informatie over de verzorging van de vacht.

Waar let je op bij aanschaf van honden badjassen

Header

  • Prijs
  • Kwaliteit/Materialen
  • Pasvorm
  • Wasbaarheid
  • Kleuren

Prijs: Uiteraard is de prijs belangrijk bij het kopen van een honden badjas. Bij Bol.com vind je badjassen in verschillende prijs categorieën. De prijs van de honden badjas wordt vaak vastgesteld op basis van de kwaliteit van de gebruikte materialen, de pasvorm en uiteraard de grootte die nodig is voor de honden badjas voor jouw hond. 

Kwaliteit: Hoe goed en snel het water wordt opgenomen hangt van het materiaal waarvan de honden badjas is gemaakt. Honden badjassen zijn veelal gemaakt van polyester, microvezel en badstof. Het gebruikte materiaal bepaalt vaak ook de prijs van de honden badjas. Materialen: We hebben het een paar regels hiervoor ook al besproken. De gebruikte materialen bepalen de kwaliteit van de honden badjas. Microvezel en badstof zijn verkrijgbaar in verschillende kwaliteitsnormen. Let daar dus op bij de aanschaf van de honden badjas.  

Pasvorm: Voor de beste werking van de honden badjas is de pasvorm heel belangrijk. Als de honden badjas te ruim zit, droogt de vacht niet goed en niet snel genoeg. Het is daarom heel belangrijk om de instructies voor het opnemen van de maat van de fabrikant goed te volgen. Vaak vragen ze de maten van de nek, de borst en de lengte van het lijf op te nemen.

Wasbaarheid: Van een aankoop als een honden badjas wil je lang genieten. Let daarom bij de aanschaf ook op de wasbaarheid van de honden badjas. Is het gebruikte materiaal goed van kwaliteit, dan blijft de badjas ook na een aantal keren wassen, mooi van vorm en behoudt het zijn functionaliteit. 

Kleuren: Hoewel je een honden badjas koopt voor de functionaliteit, wil het oog natuurlijk ook iets. De meeste fabrikanten leveren de honden badjassen in verschillende kleuren. Mijn hond is bijvoorbeeld bruin, de kleuren die daar heel mooi bij staan zijn oranje en aqua blauw. Deze kleuren passen ook heel mooi bij voorbeeld een Weimeraner, een grijs-kleurige hond.

Veel aspecten waar je dus op moet letten bij de aankoop van een honden badjas. In dit artikel gaan we er nog iets dieper op in om vervolgens een aantal aanbevelingen te doen.   

Warme badjas goede voor spieren koude honden

De hondenbadjas heeft overigens nog een voordeel. En dan met name voor honden die geen dikke vacht hebben. Honden zoals een Weimeraner, en andere kortharige rassen hebben het al snel koud. Dat geldt ook voor de kleinere hondenrassen.Met name als het buiten koud is of als het regent. Hoe heerlijk is het dan voor jouw viervoeter om op te warmen in een lekker warme badjas.

Bijkomend voordeel is bovendien dat de spieren van een hond die snel koud is, warm blijven bij het dragen van een honden badjas. Dat voorkomt op de langere termijn onnodige blessures.  

Voor honden met een dikke vacht is de badjas ook een uitkomst. Vergeet daarbij ook de  honden niet die graag een duik nemen in een sloot of een meertje.  Lekker opwarmen in een dikke badjas na een heerlijke zwempartij terwijl de vacht snel droogt en de hond het dus niet snel koud krijgt!

Waar moet ik op letten bij aankoop van badjas voor honden?

Wat is een honden badjas nou eigenlijk? Je kunt het zien als een warme jas die je om het lichaam en de borst van de hond vastmaakt. De jassen zijn vaak gemaakt met klittenband en een riempje om er voor te zorgen dat het goed blijft zitten. Het doel is om het vocht uit de vacht op te nemen en zo de droogtijd van de haren te verkorten. Een föhn of ander droogapparaat is dan niet meer nodig.

Waar je goed op moet letten als je een badjas wilt aanschaffen is de maat. Om de beste werking te krijgen, dus het zo snel mogelijk droog maken van de vacht, moet de honden badjas goed het lijf van jouw viervoeter omvatten. Het is daarom belangrijk om de maat goed te bepalen. 

Hoe doe je dat? Meet voordat je daadwerkelijk op zoek gaat, de lengte van de rug en de borstomvang van jouw hond op. Probeer dit echt zo nauwkeurig mogelijk te doen want aan zowel een te grote als een te kleine badjas heb je niets. Een te grote honden badjas slobbert om het lichaam en zorgt dus niet voor een goede opname van het vocht. Met als gevolg dat de vacht niet snel opdroogt en er toch nog water in huis kan komen.

Als de honden badjas te klein is, zal jouw hond zich er niet prettig in voelen en zich zal laten horen. Ook zal het vocht dan niet goed worden opgenomen.

Welk materiaal is beste voor de honden badjas

Op de markt bieden fabrikanten badjassen aan die zijn gemaakt van verschillende materialen. Zo kun je bijvoorbeeld een keuze maken uit badjassen van stof, polyester of voor textiel. Het is moeilijk om te bepalen welke stof het beste zijn werk doet maar wij hebben toch een lichte voorkeur voor jassen van een goede kwaliteit microvezel. Badstof absorbeert het water goed en voelt lekker warm en zacht aan voor de hond. In ons overzicht van een aantal badjassen, die je onder aan dit artikel vindt, hebben we met name jassen van badstof uitgelicht.

Goede prijs-kwaliteit voor de honden badjas

Ook is de prijs-kwaliteit verhouding natuurlijk van belang bij de keuze voor een badjas. Er zijn badjassen in verschillende prijscategorieën. Het verschil zit hem vaak in het materiaal dat gebruikt wordt. Neem bij de keuze van de badjas niet alleen de prijs mee maar let ook op of de badjas makkelijk te wassen is en of de pasvorm goed is.

Welke badjassen voldoen aan onze eisen

Warme honden badjas van Dogs&Co

Honden badjas Dogs&co

Deze honden badjas voldoet aan al onze wensen. Het materiaal is geschikt voor de wasmachine en het gratis bijgeleverde waszakje zorgt ervoor dat het klittenband niet aan de andere was gaat zitten. En ander belangrijk kenmerk: deze honden badjas neemt zeer goed vocht op. De klittenband sluiting bij de buik zorgt ervoor dat de badjas goed blijft zitten. Het halskraagje houdt ook de nek goed warm.  

Honden badjas DRYUP: Perfecte aansluiting op lijf hond

Deze honden badjas blinkt uit in het dicht op de vacht zitten. Zowel bij de staart als de buik is er klittenband en deze luxe honden badjas heeft ook een kraagje. Gemaakt van badstof en 100% katoen neemt deze luxe honden badjas goed vocht op. 

Deze badjas ligt in het hogere prijs segment maar door de goede kwaliteit van de materialen gaat deze honden badjas lang mee. Het is wasbaar tot 30 graden.  

De reviews van deze DRYUP honden badjas zijn uitmuntend. 

Luxe honden badjas die goed aansluit

Lees over de voordelen van deze mooie honden badjas van Dogs&co

Populaire Duvo badjas

Populaire Duvo honden badjas

Deze Duvo honden badjas is zeer populair. Handig in gebruik, fraai design en goede prijs-kwaliteit verhouding, springt naar voren uit de reviews op bol.com. De Duvo badjas is gemaakt van microvezel en absorbeert snel vocht. 

De ingang bij de nek is gemaakt van elastiek en verstelbaar en dus is de honden badjas van Duvo makkelijk aan te trekken. De verstelbare klittenband bij de borst zorgt ervoor dat de badjas goed aansluit en comfortabel is. Aangeraden wordt om bij twijfel een maat groter te bestellen. 


Lees de goede reviews over deze honden badjas


Bekijk de reviews van deze luxe badjas

Honden badjas Trixie: Goede kwaliteit

Gemaakt van badstof uit een combinatie van katoen en polyester. Deze honden badjas sluit aan op de buik met een traploos verstelbaar buikriempje en bij de staart zijn drukknopen gemaakt om ook goed op de staart aan te sluiten. 

Daardoor droogt de vacht goed en is deze badjas makkelijk aan te trekken. De kraag is zeer wijd en kan op maat gemaakt worden met een elastisch trekkoord. 

Deze honden badjas kan in veel maten geleverd worden: van XS, S, M, L tot XL en is dus zowel voor de allerkleinste als allergrootste honden zeer geschikt. 

Door het materiaal en de verstelbare kraag is dit een comfortabele honden badjas. 

Trixie honden badjas

Bekijk de reviews van deze luxe badjas

Conclusie

Honden badjassen horen naar mijn mening eigenlijk tot de standaard uitrustig van een honden bezitter. Het biedt voordelen voor zowel de hond als de baasjes. Honden, groot en klein, blijven lekker warm. het grote pluspunt voor hondenbaasjes is dat de natte hondengeur wegblijft en de muren en vloer gespaard blijven van natte vlekken.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *