Beste hondenren voor puppies

Hondenren: meer bewegingsvrijheid voor puppy in veilige omgeving

Mama hond met pup bij hondenren

Heb ik echt een hondenren in huis of in de tuin nodig met mijn puppy? Het is een vraag die eenvoudig met ja beantwoord kan worden. De belangrijkste redenen zetten we op een rijtje. Ook maken we een lijstje van de beste hondenren voor puppies.

Kijk je ook zo uit naar de tijd dat je jouw puppy kunt ophalen. Jonge honden blinken er in uit om direct je hart te stelen. Eerder schreven we al over welke voorbereidingen je moet treffen en welke basisbenodigdheden je in huis moet halen.Een hondenren voor puppies mag niet ontbreken op het boodschappenlijstje.

Waarom is een hondenren belangrijk

  • Veiligheid voor puppy
  • Rust momentje voor jouw puppy
  • Meer ruimte voor puppy dan in de bench

Veiligheid voor puppy: Een van de  belangrijkste voordelen van een hondenren voor puppies is de veiligheid. Puppies kunnen los door het huis en de tuin wonen onder voortdurend toezicht. Maar uiteraard moet je ook wel eens naar een andere kamer of de telefoon beantwoorden. Dan verlies je de pup met zijn tomeloze energie even uit het oog en liggen er gevaren op de weg. Bijvoorbeeld een losliggende sok, of energiesnoeren. Als je een hondenren in huis of in de tuin hebt, kun je toch even de kamer uit zonder dat jouw puppy gevaar loopt.

Rust momentje voor jouw puppy: De hondenren is bij uitstek de plek waar jouw puppy even zijn rust kan nemen en tegelijkertijd toch ruimte heeft om te bewegen.

Meer ruimte dan in de bench: Naar mijn mening zou een nieuwe hondenbezitter zowel een bench als een hondenren moeten aanschaffen. Beide vullen elkaar namelijk aan in functionaliteit. In de bench heeft jouw puppy weinig bewegingsruimte en is bijvoorbeeld uitermate geschikt om in te slapen, rust te nemen en eventueel te eten. De hondenren voor puppies biedt meer ruimte en geeft de puppy de gelegenheid toch te spelen in een beschermde omgeving.

Hondenren maakt deel uit van opvoeding

Jonge honden zijn om op te eten. Hun vacht is lekker donzig en zacht, ze kijken je zo lief aan en zijn totaal afhankelijk van je. Maar vergis je niet. Puppies zijn ook een handvol en een jonge hond opvoeden vergt ontzettend veel tijd. De pup moet nog echt alles leren: van goed slapen, naar commando’s luisteren, netjes aan de lijn lopen tot lekker spelen en tot rust komen.

Een hondenren kan daarbij een goede hulp zijn. Jonge honden komen net uit het nest bij hun moeder en broers en zusjes vandaan. Zeker de eerste dagen missen ze deze oude vertrouwde omgeving en willen dan ook het liefst 24 uur per dag bij je zijn. De hondenren geeft je de gelegenheid om in de buurt te zijn maar toch de handen vrij hebben om de broodnodige praktische zaken te doen.

In de hondenren kan het puppy jou zien, heeft de ruimte om te spelen, te slapen en een beetje rond te lopen. Een ander groot voordeel van de hondenren is dat de nieuwe aanwinst niet kan beginnen aan het slopen van het huis, kauwen aan je meubels of tafelpoten, krant kan stukscheuren of schoenen kan stuk bijten. Slopen, dat begint zo in de twaalfde week, kun je misschien niet helemaal voorkomen maar de hondenren speelt een grote rol bij het voorkomen van desastreuze streken.

Ook geschikt voor volwassen honden

De hondenren kopen alleen voor als de viervoeter klein is en nog veel moet leren. Nee hoor, de hondenren kan ook prima gebruikt worden voor volwassen honden. Als je bovendien kiest voor een verplaatsbare hondenren, kun je de ren ook naar buiten verplaatsen om de honden op een veilig manier buiten te laten spelen. In dit artikel schrijven we ook over verplaatsbare afrasteringen voor honden die op campings of op vakanties gebruikt kunnen worden.

Beste materialen hondenren

Heb je eenmaal het besluit genomen om een hondenren aan te schaffen, dan heb je de keuze uit verschillende materialen. Welke hondenren je het beste kunt kiezen hangt ook van de thuissituatie af. Wil je bijvoorbeeld de hondenren alleen binnenshuis gebruiken, kun je bijvoorbeeld kiezen voor een binnenren van nylon. Het materiaal is zacht en sommige nylon varianten zijn opvouwbaar en dus makkelijk mee te nemen. Een ander voordeel van nylon is dat het licht van gewicht is.

Hondenrennen van nylon zijn er in verschillende formaten. Afhankelijk van het ras van de pup, bepaal je ook de ideale hoogte. Veel binnenrennen worden geleverd met een cover zodat de kleine niet zomaar uit de ren kan springen. Ook de meeste bodems kun je eruit halen zodat ze makkelijk schoongemaakt kunnen worden.

Onze keuze hondenren voor puppies


Hondenren voor puppies van nylon


Lichtgewicht hondenren voor puppies met handige opbergzakjes: lees meer hier

Hoogwaardige hondenren voor puppies van s.old

Deze hondenren voor puppies biedt net even iets meer comfort dan zijn concurrenten. Bovendien is deze hondenren licht in gewicht en dus makkelijk mee te nemen of te verplaatsen van binnen naar buiten.

Hoogwaardige afwerking, sterk frame, genoeg ventilatiepunten en een meegeleverde draagtas maken deze hondenren tot een goede aanvulling om op vakantie te gaan of gezellig in de tuin te zitten.

Deze hondenren voor puppies beschikt bovendien over handige opbergzakjes en een zakje voor een drinkfles.


Opvouwbare hondenren voor puppies

Sterke hondenren voor kleine puppies van Bollit

Deze extra sterke hondenren voor puppies van het merk Bollit heeft een pop-up systeem en is dus makkelijk toepasbaar en door het lichte gewicht ook eenvoudig mee te nemen.

Met de maten 115x116x60 cm kan jouw puppy zich er goed vermaken of lekker in uitrusten.

Deze hondenren is gemaakt van 100% polyester en anti-scheur PVC-net. Goed voor de levensduur en veilig voor het puppy.


Bekijk de specificaties van deze mobiele hondenren voor puppies met een klik

Stabiele hondenren voor puppies van MaxxPet

Dubbele vergrendeling op de deur maakt deze stabiele hondenren voor puppies tot een aanrader.  Door het 1,5 cm dikke frame staat deze hondenren stevig en stabiel en is dus een veilige omgeving voor jouw jonge hond. Praktische standverbindingen zorgen ervoor dat deze hondenren voor puppies eenvoudig in elkaar te zetten is. De verbindingsstangen kunnen in de ondergrond gestoken worden en dat verbeterd de stabiliteit van deze hondenren extra.


Stabiele hondenren voor puppies van MaxxPet


Met pinnen die in de ondergrond gestoken kunnen worden, wordt deze hondenren nog stabiler


8 panelen hondenren

Topmast Premium hondenren voor puppies

Hoge kwaliteit, handig in gebruik en stevig zijn de drie kenmerken van deze hondenren voor puppies die zeer gewaardeerd worden door de kopers van dit product. ,

Totale omtrek is 640 cm en de hondenren is 80 cm hoog. De panelen zijn makkelijk en eenvoudig aan elkaar te monteren met koppelpennen. Het zijn in totaal 8 panelen. De vorm kan zelf bepaald worden: vierkant, rond of rechthoek.

Deze hondenren voor puppies is met name om binnen gebruikt te worden.


80 cm Hoog en met een totale omtrek van 640 cm is dit een veilige hongenren voor puppies

Conclusie

Bij de aanschaf van een hondenren zul je als baasje diverse afwegingen moeten maken. Welke ondergrond heb ik in huis, bijvoorbeeld. Op een mooie houten vloer, zet je liever een hondenren van zachte materialen neer terwijl je op vloerbedekking prima een puppyren van harde materialen kwijt kunt.

Om de kleine viervoeter zich thuis te laten voelen moet je hem rustig met de hondenren vertrouwd laten worden. De ren moet een fijne en veilig plek worden, net als de bench die je eventueel gaat gebruiken. Hoe je dat doet? Door de eerste paar keren het deurtje open te laten. Ook helpt het om iets lekkers of bijvoorbeeld speelgoed in de hondenren te leggen. En door de nieuwe aanwinst op zijn gemak te stellen.

Veel plezier!

Categorieën: Honden algemeen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *