Vieze auto: 5 praktische hondendekens

De auto’s van de meeste hondenbezitters zien er uit als een zwijnenstal. Een hondendeken die vuil afstotend en waterdicht is dan een goede oplossing. Wat is belangrijk bij de aankoop van een hondenkussen. Wij maakten een vergelijking en zetten 5 praktische hondendekens op een rijtje.

Waar je op moet letten

  • Waterafstotend: Na een zwempartij of op een regenachtige dag is het prettig als de auto beschermd wordt tegen als dit water. een goed hondenkussen moet dus waterafstotend zijn.
  • Vuilafstotend: Het doel van dit hondenkussen is om de auto na een wandeling redelijk netjes te houden. Een van de hoofdvoorwaarden is dan dat het materiaal ook vuil afstotend is.
  • Sterke materialen: Om de levensduur van het hondendeken te verlengen is het belangrijk te letten op de kwaliteit van de gebruikte meterialen.
  • Comfort: Verlies ook het comfort voor jouw hond bij de keuze van een hondendeken voor tegen de viezigheid in de auto, niet uit het oog. Denk bijvoorbeeld aan een anti-slip onderkant waardoor de hond op het deken niet heen en weer schuift.

 

Tips voor beste beschermhoes

Als hondenbaasjes kennen we dit scenario allemaal: heerlijke wandeling in het bos, op het strand, in het park, of in de duinen achter de rug en dan terug naar de auto. Na zo’n wandeling is onze viervoeter gewoon vies. Modder aan de poten, zand in de vacht of kletsnat na een zwempartij. Een beschermhoes voor de hond voor achterbank of de kofferbak beschermt jouw auto tegen viezigheid. Maar welke kies ik? Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een praktische beschermhoes voor de hond in de auto? Een aantal tips!

Sommige baasjes kiezen ervoor om de hond in de achterbak te vervoeren. Afhankelijk van het type auto, zit de viervoeter op de achterbank. Waarom kiezen voor een beschermhoes of beschermbak voor de hond? Heel simpel: ten eerste is een beschermhoes comfortabel voor de hond en beschermt het de auto tegen viezigheid. En dat komt de levensduur van de auto alleen maar ten goede.

Hond in kofferbak

Voor beide zijn verschillende soorten beschermhoezen te koop. In de kofferbak van mijn auto heb ik bijvoorbeeld een lage beschermbak waar Bobby in kan springen. Deze beschermbak vangt viezigheid goed op, bijvoorbeeld zand of modder.

Het is wel belangrijk om de juiste grootte voor de beschermbak in de achterbak van de auto te kiezen. Als de beschermbak bijvoorbeeld te klein is, valt zand, kiezels en modder aan de zijkanten en wordt de kofferbak toch nog vies.

Hond op achterbank

Voor honden die op de achterbank in de auto zitten, worden speciale beschermhoezen aangeboden.Wij hebben er een voor in onze cabrio. Er zijn verschillende varianten: de hoes die je vastmaakt op de achterbank. Als tweede de hoes die ook vastgemaakt wordt aan de hoofdsteunen op de achterbank en aan de voorstoelen.

Ook de materialen waarvan de beschermhoezen voor de hond in de auto zijn gemaakt, is belangrijk. Let vooral op het comfort voor jouw hond. Beschermhoezen kunnen bijvoorbeeld te glad zijn waardoor de hond niet stil kan blijven zitten.

Let op praktische zaken als het makkelijk schoonmaken van de beschermhoes voor de hond in de auto. Ook is het belangrijk om een goede opening te hebben in de hoes waaraan de veiligheidsriem vastgemaakt kan worden.

Beste hondendekens in auto

#1 Comfortabele Strex

Deze waterdichte hondendeken Strex  voor de hond wordt zowel aan de achterbank als aan de voorstoelen vastgemaakt. Krasbestendig, waterproof en gemaakt van zacht katoen, is deze hoes ook comfortabel voor de hond.

De Strex hondendeken beschermt de leren of stoffen stoelen en houdt de auto netjes. Bevestiging is super makkelijk en kan binnen 60 seconden. De hondendeken is extra sterk, gemaakt van oxford-katoen en de pvc-afwerking zorgt voor extra comfort voor de hond.

Meer informatie over dit hondendeken vind je hier

#2 Blaffende Kat Premium

Dit hondendeken is praktisch en kan gebruikt worden op de achterbank en in de kofferbak. De kwaliteit van de ze XXL hondendeken wordt in de reviews omschreven als super. Met 150×104 is de volledige achterbank of kofferbak beschermd.

Dit hondendeken is zeer comfortabel voor de viervoeter en door de anti-slip onderkant schuift je hond niet heen en weer achter in de auto. Het gebruikte materiaal is waterdicht en vuilafstotend.

 

Deze stevige waterdichte auto beschermhoes beschermt de achterbank of kofferbak tegen beschadiging en vervuiling. Met de makkelijke kliksluitingen bevestigt je de hoes aan de hoofdsteunen van de achterbank en voorstoelen.Gemaakt van de hoogste kwaliteit 600D Oxford materiaal,  is de deken waterafstotend en krasvrij. Door de Anti-Slip onderkant en de instop hendels blijft de hoes stevig op zijn plaats. Door het nieuwe ontwerp kan een passagier naast de hond meerijden. Het is ook mogelijk een kinderzitje naast uw hond te monteren.

Bekijk deze luxe deken voor meer informatie

#3 S.old luxe hondendeken 

Deze luxe hoes kan met kliksystemen is eenvoudig aan de kopsteunen van de autostoelen vastgemaakt worden. Met de zijflappen zijn ook de armleuningen beschermd. Makkelijk schoon te maken en met kijkvenster. Er is een zware kwaliteit materialen gebruikt die voor een goede prijs-kwaliteit verhouding zorgen.

Deze beschermhoes iOS 130×140 cm groot. Is makkelijk aan te brengen en heeft een anti-slip onderkant. Kopers kwalificeren dit hondendeken als zeer fijn en praktisch.
Meer specificaties van dit hondendeken voor in de auto, staan hier beschreven

#4 Gratis E-book bij dit mooie hondendeken

De Blaffende Kat heet de fabrikant van dit hondendeken tegen viezigheid in de auto. Ook de kopers zijn enthousiast: mooi design, duurzaam, hoge kwaliteit, boven verwachting.

De hondendeken van de Blaffende Kat is gemaakt van waterafstotend materiaal en door de zijflappen zijn ook de zijkanten van de auto beschermd tegen nattigheid en vuil.

Met een doekje, de stofzuiger of de tuinslag is dit luxe hondendeken eenvoudig schoon te maken.

Als extraatje bij aankoop geeft de fabrikant een gratis E-book met tips over het hebben van een hond.


Hondendeken tegen viezigheid in auto


Waterafstotend, makkelijk schoon te maken hondendeken voor in auto vind je hier

#5 Mister Mill hondendeken


Mister Mill hondendeken voor in auto

Vindt je het leuk om een hondendeken tegen viezigheid te hebben in hetzelfde design als de opberghoes en een hondenriem: Dan is dit pakket van Mister Mill een aanrader.

Dit is een iets luxere versie met extra geplaatste ritsen waardoor je het hondenkleed op de hele achterbank op slechts op een deel daarvan kunt gebruiken.

De fabrikant heeft naar klanten geluisterd en  heeft op alle hoeken en aan de zijkanten van het gaas ritsen gemaakt die je van de buitenkant kunt bereiken. Daardoor kun jij makkelijk bij je hond en is het eenvoudiger voor de viervoeter om uit te stappen. Een hondendeken tegen de viezigheid, een beschermhoes en riem die bij elkaar passen, klik hier

Eindoordeel

Er zijn best veel praktische zaken waar je op moet letten bij het kopen van een beschermhoes voor de auto als je een hond meeneemt. Het aanbod is erg groot waardoor je snel het overzicht verliest. Besluit van te voren wat belangrijk voor jou is. Denk daarbij aan comfort en eenvoudige schoonmaak.

 

De producten in dit artikel hebben een affiliatie link naar beschermhoezen voor honden van bol.com

Categorieën: Honden algemeen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *