afrasteringsnet voor honden op camping

Als hondenbaasje wil je natuurlijk graag je trouwe viervoeter meenemen op vakantie. Echter, op campings of vakantiehuizen is het niet altijd mogelijk om een veilige omheining voor je hond te vinden. Dit kan leiden tot zorgen over de veiligheid van je hond. Gelukkig hebben wij een oplossing gevonden voor dit probleem. Met onze makkelijk te plaatsen omheining is jouw hond veilig en heb je geen zorgen meer over zijn of haar bewegingsvrijheid op de camping. Bovendien is de afrastering gemakkelijk mee te nemen in de auto, caravan of camper. Zo kan jouw hond overal genieten van een veilige en zorgeloze vakantie.

Hoe geef je jouw hond bewegingsvrijheid op de camping

We hebben het, denk ik, een keer meegemaakt. Bij een huisje in Nederland waar we vakantie zouden vieren, was de tuin niet afgesloten. Daar hadden we bij het boeken van de accommodatie duidelijk niet aan gedacht. Ik vind dit best lastig omdat je Bobby dan elk moment in de gaten moet houden. Je kunt niet even snel een kop koffie binnen halen. En dus gingen we eenmaal weer thuis zelf op zoek naar een oplossing voor dit probleem. Bij volgende boekingen zouden we letten op een hek rond de tuin en we kochten zelf een makkelijk mee te nemen afrastering.

Hond camping geen probleem met goed te plaatsen omheining

Ook kan een tuin zonder afsluiting de veiligheid van jouw hond in gevaar brengen. Bobby is heel vaak te vertrouwen maar als ineens een kat langs ons huis loopt, gaat Bobby er achter aan. Met alle gevolgen van dien als er dan een auto aan komt rijden. Ik miste die vakantie duidelijk een hek om de tuin.

Dit speelt natuurlijk niet alleen bij vakantiehuizen. Ook op campings heb je als baasje graag de gelegenheid dat je jouw hond veilig aan een lange lijn kunt doen. Het liefst een flexibele lijn zodat jouw viervoeter toch nog iets van vrijheid heeft. Of een verplaatsbaar hek waarmee je een deel van de ruimte rond de caravan of de tent kunt afsluiten.

Op de camping moeten honden vaak ook verplicht aan een lijn. Met een hond zorgt dat niet voor problemen maar neem je twee of zelfs meerdere honden mee op vakantie, dan kunnen de lijnen wel eens in de knoop raken. Het is dan veel fijner om een stuk grond te kunnen afzetten met een verplaatsbare omheining voor de hond.

  • Eenvoudig mee te nemen in de auto of caravan
  • Hoog genoeg zodat de hond er niet overheen springt
  • Sterk genoeg zodat jouw viervoeter het niet omver loopt
  • Eenvoudig in gebruik
  • Veiligheid voor jouw hond

Welke verplaatsbare omheiningen?

  • Diverse soorten netten
  • Puppyren voor kleine honden
  • Vastlegkabels

Er zijn verschillende mogelijkheden op de markt om zonder problemen de vakantie met jouw hond op de camping door te brengen. Wij hebben uiteindelijk voor de meest eenvoudige afrastering gekozen: het schapennet. Dit soort netten werd vroeger vooral gebruikt om schapen op een bepaald stuk grond te houden. Wij nemen het nu elke keer mee als we naar een vakantiehuisje gaan waar de tuin niet is afgesloten.

Het schapennet is makkelijk te installeren. Het bestaat uit een net afgewisseld met om de paar meter paaltjes met pennen aan de onderkant die je in de grond kunt zetten. Ze zijn in verschillende lengtes en hoogtes te koop waardoor je dit soort netten zowel kan inzetten voor grote en kleine honden. Op de plaats van bestemming kun je ze ook zo groot of klein maken als je zelf wilt.

Het grote voordeel van dit schapennet is dat het een eenvoudig systeem is om te installeren en om mee te nemen in de auto of de caravan. Het net neemt erg weinig plaats in in de auto en is in aanschaf goedkoop. Het net met de palen is makkelijk op te rollen.

Nou moet ik eerlijkheidshalve zeggen dat onze flatcoat Bobby een rustige hond is die niet snel op onderzoek uit gaat. En dus heeft hij de sterkte en stevigheid van het schapennet ook niet volledig uitgetest. Het zou kunnen dat zeer actieve honden die graag dingen uitproberen, het schapennet omver kunnen lopen of er overheen springen.

Verplaatsbare afrastering voor de hond

Geen problemen met de hond op de camping met deze makkelijk verplaatsbare omheining van kunststof is zeer geschikt om mee te nemen met kamperen. In totaal kun je 20 meter afdekken en door 11 paaltjes in de grond te zetten, is het net goed stevig vast te maken. Over de hele lengte zijn om de twee meter glasvezelversterkte polyamidepalen in de omheining verwerkt. Het robuuste net weegt slechts ca. 2,7 kg en is gemakkelijk te vervoeren en te verplaatsen. Ingenieus: u kunt het systeem naar wens uitbreiden met extra universele netten.

Grondbox voor jouw hond op camping

Houten grondbox voor honden, te gebruiken op de camping zowel binnen als buiten.

Deze houten grondbox wordt gefabriceerd in Europa en voldoet dus aan alle Europese normen. Stevig door dik hout en spijelen. Uitgerust met 8 koppelpanelen kan de box in in elke vorm geplaatst worden. in een vierkant 191×191 cm. De randen zijn rond afgewerkt waardoor je hond zich niet kan bezeren. 

Deze Puppy ren op camping

Creëer veiligheid voor de hond op de camping met deze puppyren

Terwijl de verplaatsbare netten ideaal voor grote en kleine honden, kunnen hondenbaasjes van kleine viervoeters ook een puppy ren inzetten om de ruimte rond de caravan of de camper af te zetten. Puppy rens zijn gemaakt van verschillende materialen.

Deze ren is gemaakt van acht gelakte onderdelen en is zeer eenvoudig in elkaar te zetten. Op de camping maak je met pinnen de ren stevig vast in de grond. In deze ren heeft een klein hondje genoeg ruimte om rond te kijken of heerlijk rustig te liggen om alle activiteiten op de camping in de gaten te kunnen houden. 

Kies voor Flamingo op camping

Puppyren Flamingo kan meegenomen worden in de auto, caravan of camper

Deze puppyren zet je in een paar seconden op vanwege de pop-up constructie. Kan zowel binnen als buiten neergezet worden. Is een licht gewicht puppyren en dus zeer praktisch in gebruik. Afwasbaar en gemaakt van sterk nylon. Ook eenvoudig op te ruimen.

Topmast eenvoudig op te zetten

Topmast ronde puppyren biedt een veilige plek voor de kleine hond op de camping

De ronde puppyren van Topmast biedt een comfortabele en veilige ruimte voor kleine honden om in te rusten of te spelen. Is multifunctioneel en kan binnen en buiten gebruikt worden. Het wordt geleverd met twee gaasdeuren en glasvensters, en een glasdak. Verkrijgbaar in verschillend kleuren en gemaakt van hoogwaardig 600D nylon

Verplaatsbare afrasteringen

Vergelijk de verschillende mogelijkheden

Vastleglijn

Ook met een aanleglijn heeft de viervoeter nog ruimte .

Een laatste optie voor het niet laten weglopen van jouw viervoeter op de camping, is het vastleggen aan een vastloglijn. Deze lijn is bijvoorbeeld 5 meter lang en dat geeft de hond nog aardig wat bewegingsruimte. Vaak vindt hij het al heerlijk om lekker naast jouw campingstoel te liggen om te kunnen genieten van het campingleven. De ketting van Trixie is geschikt voor honden tot 50 kg want de ijzeren kern maakt de lijn zeer sterk. Stevige karbijnhaken maken het mogelijk de lijn in de grond vast te maken. 

Zin in een vakantie? Zweden is een heerlijk land voor een reis met de hond

Ruimte, volop natuur en zwemwater in vakantieland Zweden

Puppyren
Verschillende formaten voor meer vrijheid.
Afrastering puppies
Voor de iets grotere pup.
Categorieën: Honden algemeen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *