Is de Labradoodle een echte familiehond? Met karaktereigenschappen als levendig, vrolijk, wil graag spelen en gek op mensen, kun je ervan uitgaan dat een labradoodle een echte familiehond is. Opvoeding en training is ook bij een Labradoodle belangrijk. In het boek Labradoodle Geheimen lees je hoe je de training het beste kunt aanpakken

De Labradoodle is een mix van een poedel en een labrador, een echte familiehond.

Waarom is een Labradoodle een familiehond?

De Labradoodle is eigenlijk een nieuw type ras, al jarenlang geleden gefokt. Het is een combinatie van het populaire hondenras Labrador en een poedel. Waarom zijn beide honden gekruisd in een Labradoodle?

De labrador is al vele jaren een van de populairste hondenrassen, niet alleen Nederland maar eigenlijk overal ter wereld. De labrador staat bekend om zijn vrolijke karakter, zijn knuffel bereidheid en zijn iefde voor volwassenen en kinderen. Dit hondensoort verliest echter het gehele jaar door ook veel haren. Wat door veel mensen als een minpunt wordt gezien.

Door de labrador te kruizen met een poedel is de Labradoodle ontstaan. De poedel heeft een andere vacht, verliest nauwelijks haar en dus huidschilfers waar veel mensen allergies voor zijn. In dit artikel staan meer details over de vacht van de labradoodle.

Het karakter van de poedel is ook anders dan dat van een labrador dat zeker op jonge leeftijd onstuimig kan overkomen. De poedel daarentegen is rustiger, voorzichtig maar vriendelijk naar iedereen.

De labradoodle heeft van beide rassen diverse karaktereigenschappen meegekregen. De vriendelijkheid, de intelligentie en het minder verliezen van haren maakt de Labradoodle daarom tot een echte familiehond.

Overigens is niet elke Labradoodle rustig. Het hangt erg af van welke poedel de Labradoodle afstamt. Kleine poedels zijn bijvoorbeeld qua karakter zenuwachtiger en alerter dan de Franse poedel. Het energielevel van de Labradoodle wordt daar ook door beïnvloed.

Opvoeden van Labradoodle tot echte familiehond

Net als de labrador is de Labradoodle gek op zijn gezin. Hij brengt dan ook het liefst de hele dag door met zijn gezinsleden en vindt het soms moeilijk om alleen thuis te blijven. Beginnen met alleen laten van een Labradoodle moet daarom op jonge leeftijd worden gedaan. dat betekent met in het begin korte tijd alleen en dat langzamerhand uitbouwen. In het boek Labradoodle Geheimen vind je adviezen hoe je dit het beste traint. Daarmee voorkom je overlast voor de burenvan een blaffende Labradoodle .

Is een Labradoodle moeilijk te trainen?

De vraag ‘Is een Labradoodle moeilijk te trainen?’ kan eenvoudig met nee beantwoord worden. De Labradoodle is een intelligente hond maar nog belangrijk is dat hij graag bij jou is en het jou naar de zin wil maken. Hij vindt het dus eerlijk om trainingsuurtjes met je door te brengen.

Opvoeden of trainen hoeft geen uren in beslag te nemen. Als je elke dag van jongs af aan aan de slag gaat, en oefeningen blijft herhalen, kost het weinig tijd en voedt je jouw Labradoodle uitstekend op.

Welke onderwerpen van de opvoeding komen in dit boek aan bod?

Wat kun je trainen?

  • Pup kan enige tijd alleen zijn
  • Niet aan de lijn trekken
  • Voorkomen van springen naar bezoekers
  • Basis-commando’s als zitten, liggen, blijf
  • spelen met jouw hond
  • recall- Labradoodle reageert op jouw commando
  • Reageren op deurbel
  • Geen bezitterigheid over trainen
  • Socialiseren met andere honden

De opvoeding begint eigenlijk met een aantal basis vaardigheden zoals zitten, liggen, blijven. Maar ook het netjes aan de lijn lopen zonder te trekken is iets dat absoluut geleerd kan worden. In de eerste maanden van het leven van een Labradoodle is het bovendien belangrijk om te socialiseren met andere honden. Basisregel nummer 1 zal overigens altijd zijn dat jij de baas bent, jij beslist en dat jouw Labradoodle zijn rang ook weet. daarmee voorkom je al de meeste problemen.

Vachtverzorging van de Labradoodle

Op deze blog vind je een artikel over de vacht van de labradoodle en een dit bericht over de verzorging van de vacht van honden. Toch heeft de vacht van de Labradoodle een specifieke behandeling nodig. De vacht wordt gekenmerkt door krullen en daarom is een wekelijkse borstelsessie van groot belang. Hoewel de Labradoodle er om bekend is geworden geen haren te verliezen blijft vuil van de wandelingen natuurlijk makkelijker in de vacht achter. Elke dag schoonmaken is geen daarom geen overbodige luxe.

Labradoodle hebben dezelfde vacht maar toch zie je op straat langharige en kort geknipte Labradoodles lopen. Het is aan de baas hoe vaak hij zijn Labradoodle wil laten knippen. Maar voor elke Labradoodle geldt dat de vacht rond 6 à 8 weken geknipt moet worden.

Een aanrader is ook het gebruik van een waterblazer of een Doodlebooster.

Doodlebooster

Deze Doodlebooster ontvangt lovende reviews op bol.com

Met deze waterblazer Doodlebooster blaas je het vuil en water uit de vacht van jouw Labradoodle zonder de vacht te beschadigen. Voor de vacht van de Labradoodle heeft deze waterblazer een smallere tuit om met meer kracht te kunnen blazen.

Werkt super goed, fijn in gebruik, bespraat tijd door geen viezigheid in huis, aldus een aantal reviews.

Categorieën: Honden algemeen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *