Heerlijke bestemming voor honden

Op vakantie met je viervoeter naar Zweden? Dit Scandinavische land is een heerlijke bestemming voor een familievakantie met hond. De natuur is overweldigend en het landschap is erg ruim. Je kunt urenlange wandelingen in de natuurgebieden op pad gaan zonder andere wandelaars tegen te komen. Let wel: Tot 1 augustus is het verplicht je hond aan de lijn te houden vanwege het broedseizoen. Neem de hond mee naar Zweden om de volgende redenen.

Als je hond ook nog eens van zwemmen houdt, is Zweden absoluut het land om je hond mee op vakantie te nemen. In bijna geen ander land in Europa vind je zoveel water als in Zweden. 

Wij raden de regio Dalsland aan. Een gebied met veel bossen en natuurgebieden en meren om een duik in te nemen. Bovendien vind je er eenvoudig hondvriendelijke vakantiehuizen om te huren waar jouw hond van harte welkom is. 

De regio Dalsland vind je in het zuidwesten van Zweden, en valt onder de provincie Västra-Götaland. Het onderscheidt zich van andere Zweedse regio’s door een enorme hoeveelheid bosgebied. Meer dan de helft van Dalsland is bebost. 

De regio staat vooral bekend om de vele grote en kleine meren die je er aan treft. Het maakt Dalsland niet alleen tot een toeristische trekpleister voor vissers maar ook voor families. Op de meren kun je diverse watersporten doen waaronder kanoën.

Dat geldt ook voor gezinnen met honden. Want  door de ruimte, de natuurgebieden en de mogelijkheid voor een plons in het heldere water is Dalsland een heerlijke vakantiebestemming voor honden. Bovendien is er een ruim aanbod van vakantievilla’s waar honden van harte welkom zijn.

Mag de hond op vakantie mee naar Zweden?

Uiteraard zijn honden welkom in Zweden. Alleen zijn er een aantal regels waaraan voldoen moet worden . De hond moet beschikken over 

  • een Europees hondenpaspoort
  • Een chip hebben
  • En ingeënt zijn tegen rabiës, minimaal 21 dagen voor vertrek 

Bij aankomst in Zweden moet je bovendien de hond melden bij de douane zodat de benodigde papieren gecontroleerd kunnen worden.

Verder stelt de Zweedse overheid voorwaarden aan het vervoer in de auto: de hond moet veilig vervoerd kunnen worden en dus in een bench of aan een hondenriem.

Call to action

Voorbereiden op vakantie met de hond

Lees hier waar je aan moet denken als je jouw viervoeter mee op reis neemt

Hondvriendelijke vakantiehuizen in Dalsland

Voor het verblijf in Zweden heb je de keuze om op campings te verblijven of de kenmerkende Zweedse stuka’s en vakantiehuizen te huren. Dalsland Holidays heeft een aantal Zweedse vakantiestuka’s en huizen in de verhuur waar honden welkom zijn om vakantie te vieren. Uiteraard is het bij reservering belangrijk om de hond aan te geven. 

Alle huizen beschikken over een ruime tuin die weliswaar niet afgesloten is. Het is daarom handig om zelf een verplaatsbaar schapennet mee te nemen om een deel van de tuin af te kunnen sluiten zodat je hond de vrijheid heeft in een deel van de tuin te kunnen spelen. Lees over dit schapennet en andere mogelijkheden in dit artikel.

De meeste huizen die Dalsland Holidays in de verhuur heeft, liggen aan het water en hebben bijvoorbeeld aanlegsteigers voor boten.

Onze keuzes van Dalsland Holidays


Villa Vänern

Deze grote en prachtig gelegen villa ligt direct aan het grote Vänern meer. Het huis beschikt over een grote keuken en een gezellige woonkamer met eetgedeelte. De eettafel geeft een prachtig uitzicht over het meer. Boven vind je diverse slaapkamers.

De tuin rondom de villa is groot maar niet afgesloten. In de tuin, dichter naar het meer toe, staat nog een extra huis dat apart of gezamenlijk met de grote villa gehuurd kan worden. In totaal bieden beide huizen plaats aan 10 personen.

Kilarna Vänern

Dit is een typische Dalsland stugge voor 4 personen. Ook dit huis ligt direct aan het grote Vänern. Een groot terras aan het water met barbecue en jacuzzi maakt deze stugge heerlijk om te verblijven. Er zijn aanlegplaatsen voor boten die gasten zelf kunnen meenemen of kunnen huren bij Dalsland Holidays. 

In de zomermaanden kun je ook gebruik maken van het zwembad dat een verbluffend uitzicht over het weer geeft.

Stuga Gamla skolan

 Dit grote Zweedse huis heeft een groot terras in een mooie natuur. Het huis is in 2018 volledig gerenoveerd en voldoet aan de huidige maatstaven. Er zijn 4 tot 7 mensen in het huis verblijven. Ook is er voldoende ruimte voor de hond. Het terras is volledig afgesloten.

Het terras biedt tevens een prachtig uitzicht over de velden en het bos. Het huis beschikt over een zeer ruime woonkamer, 4 slaapkamers en een grote keuken.

uitzicht

BOEK HIER

HONDVRIENDELIJKE VAKANTIEHUIZEN

Vakantiehuizen van Dalsland Holidays

Hoe ga je met de hond naar Zweden

Er zijn verschillende mogelijkheden om de reis naar Zweden te ondernemen. De snelste optie is om het vliegtuig in Amsterdam naar Göteborg te pakken. Vanaf deze stad is het dan nog een kleine twee uur rijden naar Dalsland, Vluchten naar Göteborg gaan vanaf Amsterdam elke dag.

Ook kun je het vliegtuig nemen van Amsterdam naar Oslo, de stad in Noorwegen. Van Oslo naar Dalsland in Zweden is het dan ongeveer drie uur rijden. Dagelijks vertrekken er vliegtuigen vanuit Amsterdam naar Oslo.

Reizen met het vliegtuig met honden is makkelijk maar vooral ook afhankelijk van de grootte van jouw huisdieren. Kleine honden mogen soms mee in de cabine. Vliegtuigmaatschappijen hanteren allemaal hun eigen regels bij het meenemen van je hond in de cabine. Het is dus verstandig om voordat je een vliegticket boekt, uit te zoeken of jouw viervoeter mee de cabine in mag.

vliegtuig naar zweden

Met Stena Line naar Göteborg in Zweden

Ook kun je de reis naar Zweden met de auto doen. Je kunt dan bijvoorbeeld voor de herrie van Stena Line van het Duitse Kiel naar Göteborg te varen. Elke dag vertrekt vanaf Kiel om 17 uur ’s middags de herrie die dan de volgende ochtend om 9 uur aanmeert in Göteborg. In Kiel wordt duidelijk de route naar de Stena Line boot aangegeven.

Bij Stena Line ben je verplicht een hut te boeken voor de nachtelijke overtocht. Ook voor reizigers met honden zijn er speciale hutten beschikbaar. In deze hutten ligt een mat en een voer en drinkbak klaar om gebruikt te worden. 

Op de ferrie zijn speciale plaatsen ingericht waar je jouw hond kunt uitlaten. Hij mag helaas niet met je mee naar het restaurant.

Je hoeft je op de boot van Stena Line geen seconde te vervelen. Er is een zelfbediening restaurant, een a-la-carte restaurant, een internethoek en een souvenierswinkel. 

.

Via Denemarken naar Zweden

Denemarken is de tweede route die je via Duitsland, Denemarken naar Zweden brengt. Je kunt de rit helemaal met de auto afleggen of in Denemarken een korte ferrie nemen. De ferrie vertrekt vanaf de plaats Helsingor en vaart binnen 45 minuten naar Helsingerborg. De rit naar Dalsland in Zweden neemt daarna nog vier uur in beslag. 

De tweede mogelijkheid is om vanuit het Duitse Puttgarden naar het Deense Rødby te varen. Vervolgens rijd je via de Öresundbrug van Denemarken naar Zweden. 

Ook kun je de reis van Nederland naar Zweden helmaal via de weg doen. De Öresundbrug is een verbindingsbrug tussen de landen Denemarken en Zweden. De architectuur van deze brug is bijzonder. Vanuit Denemarken rijd je eerst een tunnel binnen die vervolgens na enkele kilometers op het kunstmatige eiland Peberholm, verandert in een brug.

De in 2000 geopende brug is een tolburg. De poortjes bevinden zich aan de Zweedse kant van de grens. Zowel de brug als de tunnel hebben 2 rijbanen in elke richting.

Wat moet je niet vergeten als je hond meegaat naar Zweden?

Hoewel vakantie in Zweden heerlijk is, zijn er wel een aantal dingen waar je vooraf even rekening mee moet houden.

Honden zijn vaak niet welkom in restaurants of in winkels waar etenswaren worden verkocht. 

Ook in Zweden zijn teken. Zeker als je van plan bent heerlijk lange wandelingen te gaan doen is het verstandig een tekentang mee te nemen. Zoek ook vooraf uit hoe je jouw viervoeter eventueel kunt beschermen tegen teken. In dit artikel staan een aantal mogelijkheden.

In Zweden wordt hondenpoep altijd opgeruimd. Neem dus genoeg piepzakjes mee als je naar Zweden op vakantie gaat.

Neem tijdens reizen en wandelen genoeg water mee voor de hond. Je kunt tegenwoordig van die handige flessen met waterbak kopen op opvouwbare waterbakken die goed in een rugzak passen. 

Vergeet niet de hond van maart tot augustus aan de lijn te doen. Zweden controleren daar streng op.

Conclusie

Als je van plan bent om naar Zweden op vakantie te gaan, kun je rustig je hond meenemen. Dit land heeft veel ruimte en prachtige bossen om mooie wandelingen te maken. En het hele gezin kan een duik nemen in een van de vele meren in de regio Dalsland.

Bij Dalsland Holidays helpen ze graag als je met vragen zit over het verblijf in Zweden. Geef tijdig aan dat je je hond wilt meenemen. 

Categorieën: Honden algemeen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *